Kérdése van? Hívjon minket! (8:00-16:00): +36308946518
Akár hétvégén is (tulaj): +36205211189

Ingyen szállítás 10.000 Ft felett!

Blog

TOP Esküvő helyszínek interjú

2021.06.03 08:11
TOP Esküvő helyszínek interjú

Interjú a TOP esküvő helyszínek szerkesztőségével.

Mióta készítek viasznyomókat? Honnan jött az ötlet? Viaszok közötti különbségek....

A cikk a következő oldalon érhető el:

https://topeskuvohelyszinek.hu/eskuvoi-meghivo/egyedi-eskuvoi-meghivo-pecsetviasz/

Igazán egyedi esküvői meghívó készítés pecsétviasz segítségével

pecsétviasz készítése

Esküvőhelyszínek

Az esküvőszervezés legelső és egyik legfontosabb lépése, hogy a számotokra legjobb esküvőhelyszínt válasszátok ki! Ti ismeritek az igényeiteket, mi pedig folyamatosan gyűjtjük a lehetőségeket számotokra.

TEH: Az esküvői meghívók egyediségét tovább fokozhatjuk akár egy egyedi pecsétviasz nyomattal. Erről kérdeztük Tóth Ádámot a pecsetviasznyomó.hu oldal tulajdonosát, a viasznyomók készítőjét. Mesélj nekünk kérlek, honnan és mikor jött az ötlet, hogy pecsétviasznyomókat gyárts?

Egyedi fa és fém termékek készítésével foglalkozom 2017 óta. Kávétömörítők készítésével kezdtem, majd mindenféle egyedi kérésekkel fordultak hozzám. Így jött a viasznyomó készítés is. Mivel ezeket az eszközöket az élelmiszeriparban szerették volna használni, így fontos volt, hogy biztosan rézből készüljön a talp, és ne legyen lekezelve semmivel.

TEH: Avass be kérlek bennünket a pecsétviasz készítés titkaiba! Hogyan készül el egy egyedi esküvői pecsétviasznyomó?

2 különböző utat szoktunk végigjárni a jegyespárokkal. Az egyik út, mikor kész sablonok-keretek közül választ a pár. Ez nagy könnyebbség neki, hiszen nem a nulláról kell kitalálniuk, hogy mit szeretnének. Ha megvan a díszes keret, utána a saját monogramjukhoz 3 betűtípus közül választhatnak. Természetesen bármely betűtípus kivitelezhető, viszont ez is egy könnyebbség, hogy 3 előre kiválasztott szép betűtípus közül tudnak választani, így nem áll elő a bőség zavara. Ezt követően elküldöm a látványtervet, melyet addig módosítunk, amíg teljesen elégedett nem lesz az ügyfél.

A másik út, mikor a pár kész grafikát terveztet, és már azt küldik el nekem. Ez egyszerűbb, mivel készen megkapok mindent. Ez esetben az szokott néha előfordulni, hogy túl részletgazdag a minta és a legkisebb, 22mm-es talpba nem kivitelezhető. Ez esetben jelzem, hogy min kellene változtatni, ha a picibe szeretnék. Esetleg egy mérettel nagyobb pecsétnyomóba készítem.

pecsétviasz esküvői meghívó
pecsétviasz készítése

TEH: Ha jól tudom az általatok készített pecsétviasznyomók valódi sárgarézből készülnek. Miért fontos ez?

A réz nagyon jó hővezető. Ennek köszönhetően mikor belehelyezzük a forró pecsétviaszba a nyomót, gyorsan elvonja a hőt és hamarabb megszilárdul a pecsétviasznyomatunk. Valamint lehet élelmiszeriparban is használni. Például ha csokit olvasztunk és öntünk sütőpapírra, ugyanúgy, mint a viaszt, ehető csokinyomatot is tudunk készíteni, amivel a desszertet is fel lehet dobni. ????

pecsétviasz nyomó
pecsétviasznyomó

TEH: A pecsétviasznyomón kívül szükség van természetesen viaszra is a nyomatkészítéshez. Milyen fajták közül választhatnak a párok Nálad és mit érdemes tudni ezekről a pecsétviasz fajtákról?

Két fajta pecsétviasz létezik, a törékeny és a rugalmas. A törékeny fajtából nem tartok készleten. Egyedi igény esetén természetesen be tudom szerezni, de sokkal praktikusabb a rugalmas fajta. El lehet tenni emlékbe, és kibírja azt is, ha levélküldeményként adjuk fel a postán.

Mindenképpen magyar gyártók termékét szerettem volna forgalmazni, azonban sajnos nem találtam olyat, akinek a minőségével meg lettem volna elégedve, Így külföldről szerzem be a pecsétviaszt. Minden fajtát máshonnan. Ezért minden különböző kivitelű viasz más-más árnyalatú, pl. az arany színű olvasztópisztolyos viaszrúd sokkal sötétebb, mint a kanócos arany viaszrúd vagy az arany granulátum.

A pecsétviasz nyomatok készülhetnek kanócos viaszrudakból, viaszgyöngyökből, granulátumból valamint létezik az ún. olvasztópisztolyos viaszrúd, ami nagyban megkönnyíti a munkát.

Kanócos pecsétviasz rúd:

A kanócos pecsétviasz rúd 1. osztályú alapanyag, mellyel nagyon szépen és könnyen lehet vele dolgozni és nagyon szép nyomatot ad. Azonban 26mm-es viasznyomó felett nem javasolom a használatát, mert mire a kellő mennyiség lecsöpög pl a 32mm-es viasznyomathoz, a már lecsöpögött rész elkezd megszilárdulni azelőtt, hogy a kellő mennyiség lenne a papíron.

Ha naponta pár nyomatot készít az ember, nagyon praktikus. Azonban ha nagyobb darabszámot tervez készíteni, mindenképp azt javasolnám, hogy egy edénybe olvassza fel és kanállal adagolja ki. A kanócot pedig mikor felolvadt a viasz, könnyen ki lehet venni.

Ez azért is jó, mert ha meggyújtott kanóccal használjuk, előfordulhat, hogy egy kis korom is keveredik a nyomatba, ami elrontja az összképet.

Pecsétviasz gyöngy:

A pecsétviasz gyöngy szintén 1. osztályú alapanyag, mellyel nagyon szépen és könnyen lehet dolgozni és nagyon szép nyomatot ad. Emellett könnyen adagolható. Ezt is lehet akár egyszerre nagyobb mennyiségben megolvasztani vagy kanálba egyesével. Az anyagszükségletek az alábbiak szerint alakulnak: nyomatonként egy 22mm-es viasznyomóhoz kb 2-3 gyöngy egy 26mm-es viasznyomóhoz kb 3 gyöngy és egy 32 mm-es viasznyomóhoz kb 4 gyöngy szükséges.

Olvasztópisztolyos pecsétviasz rúd:

Az olvasztópisztolyos pecsétviasz rúd szintén 1. osztályú alapanyag, nagyon szépen és könnyen lehet vele dolgozni és nagyon szép nyomatot ad. Nagy előnye, hogy könnyen adagolható. Ezt is lehet akár egyszerre nagyobb mennyiséget megolvasztani vagy sima ragasztópisztolyba helyezve használni. Amire érdemes odafigyelni, hogy 7 és 11mm-es olvasztópisztoly létezik. Ezekhez külön van viaszrúd is. Jó tanács: ha már rendelkezel olvasztópisztollyal, először nézd meg, hogy a kisebb vagy a nagyobb rúd lesz-e a megfelelő.

Pecsétviasz granulátum:

A pecsétviasz granulátum egy rendkívül gazdaságos alapanyag. Színvilágban ugyan nem olyan élénk, intenzív színű, mint a fentebb felsorolt viaszok, azonban nagy darabszám esetén vagy mattabb színek keresésekor tökéletes választás lehet. Kicsit sűrűbb állagú, ezért jobban rá kell érezni az öntésére, mint a többinél, de ezzel a fajtával is szépen lehet dolgozni. Az anyagszükséglet az alábbiak szerint alakul nyomatonként: 22mm-es viasznyomóhoz kb 0,7gramm, 26 és 32 mm-es viasznyomóhoz kb 1 gramm szükséges.

TEH: A kevesebb kreativitással vagy szabadidővel rendelkező párok is találnak megoldást Nálatok arra, hogy egyedivé tegyék meghívójukat?

Igen, sokan előre elkészített, öntapadós ragasztóval ellátott nyomatot kérnek. Így nekik már csak a ragasztó fóliáját eltávolítva rá kell helyezniük az esküvői meghívóra/ ültető kártyára. Valamint vannak kész viasznyomóim is, amik közül tudnak választani.

kész pecsétviasz
kész pecsétviasz

TEH: A neten nézelődve, úgy látom igen kedvezményes árfekvésűek a termékeitek. Hozzávetőlegesen milyen költséggel kell számolni annak a jegyespárnak, aki egyedi esküvői pecséttel szeretné még különlegesebbé tenni a meghívót?

Igen, a weboldalon feltüntetett árat az esetleges grafikai tervezés sem befolyásolja, így bármilyen szerkesztés, változtatásról legyen szó, az ár nem változik. Valamint 10.000 Ft felett a szállítás ingyenes, tehát egy teljesen egyedi 22mm-es átlagos viasznyomó mindennel együtt 13.890 Ft. Ehhez a viasztól függően kb 50-130 Ft / nyomat. Tehát mondjuk 100 meghívó esetén 5 és 13 ezer Ft közötti összeg maga a viasz költsége.

pecsétviasz esküvői meghívó
pecsétviasz esküvői meghívóra

A viasznyomó pedig egy örök darab, egy örök emlék lesz esküvő után is. De akár később, pl karácsonyi ajándékok díszítésére, lezárására is újra lehet használni vagy akár csokoládé nyomására is.

Keress szuper esküvői meghívó szöveget és esküvői meghívó idézetet.